Kindermassage

Want je kind is je alles

Misschien heeft je kind regelmatig last van een slecht humeur, slapeloze nachten, leerproblemen of wordt hij of zij gepest op school. Of is er altijd die gemene pijn? Natuurlijk wil je niets liever dan een onbezorgd leventje voor je zoon of dochter. Maak gerust eens kennis met Shiatsu Berkel. De zachte manuele technieken die bij shiatsu horen, zijn heel geschikt om ook toe te passen bij kinderen. Ons doel is om het lichaam de juiste balans te geven, waardoor het zelfgenezend vermogen vrij spel krijgt.

Gemoedelijke aanpak

We pakken het stap voor stap aan en zorgen ervoor dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. We stellen vast waar de oorzaak van de klacht of het ongewenste gedrag ligt. Misschien heb je een huilbaby of is er in de kleuterjaren sprake geweest van een harde val. Het kan van alles zijn. Soms moeten we zelfs teruggaan naar een moeizame geboorte. Op basis van onze bevindingen spreken we samen een behandelplan af. Wat altijd bijgesteld kan worden om zoveel mogelijk te verbeteren.

Babyreflexologie

Speciaal voor baby’s is er babyreflexologie om pijn te verzachten en te verwijderen. Ik geef ouders tevens instructies om de speciale massage zelf op de voetjes uit te oefenen. Door verbondenheid, aanraking en interactie ervaart je baby de ontspanning. En dat heeft een positief effect op het slaappatroon, gevoeligheid en flexibiliteit. Bij doorkomende tandjes, huidproblemen, spijsverteringskraampjes, oorpijn, refluxen en neusverkoudheid biedt deze therapie een uitkomst. Ook helpt het voor betere voedingsopname en toename van gewicht bij prematuren.

Je kindje voelt zich lekkerder en de ouders dus ook. Het is een veilige, medicijnvrije en natuurlijke behandeling. De techniek kan overal toegepast worden vanaf vier weken en de kleertjes kunnen dus gewoon aanblijven. Kinderen genieten er doorgaans enorm van: heel vaak vallen ze er dan ook bij in slaap.

Kinderkruidenstempel

Je kind in goede gezondheid en met een zeker gevoel groter laten groeien. Dat is het doel van de kruidenstempel. De kruiden hebben een kalmerende, reinigende werking die het immuunsysteem van je kind versterken. Door de verwarmende kinderkruidenstempel stimuleren we de energiebanen en acupunctuurpunten aan de oppervlakte van de huid. Dit geeft een diep effect op het hele lichaam. Bovendien scheppen we met de kruidenstempel extra vertrouwen om in onze drukke maatschappij met verschillende emoties om te gaan. Zeker gevoelige kinderen zijn hierbij gebaat.

Wat andere moeders zeggen

In mijn referenties vind je verschillende blije moeders die door de behandelingen een ander kind mee naar huis kregen:

“Mijn dochter Floor heeft meer rust in haar hoofd gekregen en meer zelfvertrouwen  nu zij minder pijn  heeft.” (moeder van Floor)

“Mijn zoon van 6 jaar is veel beter benaderbaar. Echt een groot verschil met hoe hij was voor de behandelingen.” (moeder van Beau)

Ik ben gediplomeerd om kinderen te masseren. Kindermassages zijn niet alleen een ontspanning voor het kind, maar lossen een probleem op!

Help je kind en maak een afspraak