Over Esther

“Met mijn liefde voor de mens laat ik jong en oud fitter in het leven staan.”

Even voorstellen. Ik ben Esther Laene. Al mijn hele leven ben ik gepassioneerd van de magie van lichaam en geest, die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

Na ruim 20 jaar als medisch analiste te hebben gewerkt, besloot ik mij te gaan verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik koos voor de specialisatie Shiatsu, omdat dit een prachtige aanvulling biedt op de Westerse Geneeskunde.

De beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut heb ik afgerond aan de academie Qing Bai, de Westerse Geneeskunde bij de School voor Homeopathie. Een waardevolle aanvulling is mijn opleiding Voetreflexologie, gevolgd bij de BER (Bond van Europese Reflexologen). De opleiding Stoelmassage volgde ik bij Helder Werk. Omdat ik nooit uitgeleerd ben, vind je mij regelmatig op bijscholingsdagen van de Qing-Bai Academie. Het werkt motiverend om met andere professionals te klankborden over het mooie vak.

Kinderen en zwangere vrouwen ook welkom

Verder heb ik de cursus ‘Shiatsu en kinderen’ bij Hilde Verhulst in België (ICZO-instituut) met succes volbracht. Tot slot noem ik graag mijn certificaat ‘Shiatsu en zwangerschap’, behaald bij Suzanne Yates van de Zen Shiatsu school in Amsterdam.

Nu combineer ik mijn kennis van het menselijk lichaam met duizenden jaren oude kennis van de Chinese en Egyptische geneeskunde. Hoe mooi is dat?