Shiatsu

Laat energie door je lijf stromen!

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk”. Shi = vinger. Atsu = druk. Het is een bewezen drukpuntmassage om stagnatie van energie op te heffen. Je lichaam heeft diverse energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Die energiebanen moeten vrij spel hebben om je vitaal te voelen. Iedere meridiaan is namelijk gekoppeld aan een orgaan. Shiatsu Berkel is er trots op om deze Chinese geneeskunde met resultaat toe te kunnen passen bij de verschillende behandelingen. Verbetering van de algemene conditie is een bijkomend voordeel..

“Door het drukken op de punten van de meridianen, oefen ik invloed uit op de energiebanen én de daarbij behorende organen.”

Drukpuntmassage naar wens

Alle behandelingen van Shiatsu Berkel kunnen verrijkt worden met voetreflexbehandelingen. Zo kunnen we vanuit verschillende invalshoeken jouw klacht behandelen. Op deze website kun je een kijkje nemen bij de verschillende behandelingen.

Moxa en cupping

Moxa wordt door Shiatsu Berkel met succes ingezet ter ondersteuning van behandelingen. Het is een verwarmingstherapie met een speciaal kruid dat voor een diepgaande werking zorgt. Hiermee kan ik bijvoorbeeld baby’tjes in stuitligging laten draaien. Of littekens die meridianen verstoren, behandelen. Moxa wordt als zeer prettig ervaren.

Cupping brengt ontspanning, omdat bij accupunctuurpunten een vacuüm boven de huid gecreëerd wordt, wat een diepe werking op je lichaam heeft. Dit werkt heel doeltreffend bij nek-, rug- en schouderklachten. Met de dieptewerking verbetert de doorbloeding in spieren en wordt bindweefsel weer soepel. Daardoor zorg ik ervoor dat stagnaties in de energiedoorstroming worden opgeheven. Ook bij verhoudheid heb ik positieve ervaringen met cupping.

Voel zelf het effect van shiatsu